dodatek k prac.smlouvě

Dobrý den ,p.Krása  může mě zaměstnavatel proustit z organizačnich důvodů, jsem  v část. inv. důchodu a pracuji v chráněné dílně? A na dodatek k prac.smlouvě  a to o zkrác.pracovni doby jsou na to nějaký paragrafy nebo je to v zák.práce ? děkuji I.
 

Vážená paní,

zaměstnavatel může propustit zaměstnance z organizačních důvodů pokud pro něj nemá další pracovní uplatnění. Zaměstnavatel by měl, pokud mu to provozní důvody umožňují, osoby se zdravotním postižením vyhovět při žádosti o zkrácenou pracovní dobu. Není to však zákonná povinnost. V případě ukončení pracovního poměru z organizačních důvodů je zaměstnavatel povinen poskytnout odstupné.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.