ČID a nástup do zaměstnání

Dobrý den. Uplynulé 2roky jsem byla evidována na Úřadu práce. V červnu 2012 mi byl přiznán ČID 1.stupně .Nyní od 1.3.2013 jsem získala zaměstnání ( na plný úvazek)na dobu určitou (do listopadu 2013).Myslíte, že mi bude ČID odebrán??? A hlavně poradíte mi prosím jestli mám svůj nástup do zaměstnání oznámit jinde než na ÚP ??? Moc Vám děkuji za odpověď. Přeji krásné dny Anna
 
Anna

Vážená paní Anno,

myslí si, že Vám nehrozí odebrání ID I. stupně, protože při jeho pobírání se předpokládá pracovní aktivita. Pokud Vaše práce není příliš náročná, neměl by být žádný problém. Na ÚP nemusíte hlásit pobírání ID, tam musíte nahlásit, že jste nastoupila do zaměstnání. O pobírání ID musíte informovat svého zaměstnavatele.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.