ČID a doba neschopnosti

Dobrý den:Pobírám ČID 2 stupně jsem asmatik.Chodím do zaměstnání.Od 29.9.2012 jsem v PN. Podzimní počasí mě neddělá dobře (inverze).Jak můžu dlouho být v PN. Druhý dotaz mám nárok na slevu v dopravě . Jezdím dost daleko k lékaři za dopravu dám 65kč Děkuji za odpověď.
 
Alena

Vážená paní Aleno,

pokud pobíráte ID II. stupně tak máte stejné podmínky PN jako jiní zaměstnanci. Pokud jde o slevu na dopravu, musela byste mít přiznánu průkazku ZTP nebo ZTP/P, o kterou se žádá na ÚP. Předpokladem je problémy mobility nebo orientace(tělesné postižení, nevidomí, lidi s mentálním postižením.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.