ČID

Dobrý den, Chci se zeptat,jesti mám nárok na ČID.Před rokem a půl jsem byl u stomatologa na běžném zákroku(vytrhnutí zubu moudrosti).Měl jsem vrozenou vadu aortální chlopně(dvoucípá).Netrvalo dlouho,cca.měsíc a musel jsem navštívit kvůli velkým bolestem lékaře.Verdikt: infekční endokarditida.Následovala operace srdce,kovová chlopeň,doživotní užívání warfarinu a doživotní poslouchání zvuku chlopně.Podotýkám,že jsem operaci podstupoval ve 30letech a zvuk je dost silný..Pracuji jako mistr ve fabrice,spíše stresová práce než fyzicky náročná.Je reálná šance aby mi byl přiznán ČID? Děkuji za radu  
 

Vážený pane,

pokud můžete vykonávat svoje zaměstnání, tak se obávám, že Vám ID přiznán nebude. je přiznáván pouze v případech, kdy je snížená pracovní schopnost a občan pro svůj zdravotní stav nemůže vykonávat svoje povolání.

S pozdravem Václav Krása

 

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.