ČID + Práce v Německu

Vážený pane Kráso,mám na Vás prosbu o radu jak postupovat.Jsem v ČID 2 stupně již rok a jsem hlášen na úřadu práce a do nynější doby jsem pobíral podporu po dobu 8 měsíců,nyní mě podpora končí a pobírám pouze důchod 5700,-kč.Jelikož mám dvě nezletilé děti a potřebuji více peněz chtěl bych zkusit pracovat jako řidič autobusu,což jsem vykonával 30 let,než jsem dostal ČID.Jak bych měl postupovat v případě,že bych chtěl práci v Německu,co potřebuji za povolení,popřípadě jak bych se měl zaregistrovat na úřadech.V druhém případě kolik hodin bych mohl pracovat abych nepřišel o 2 stupeň.Nebo by bylo pro mne lepší a schůdnější pracovat v naší zemi.Děkuji moc.Přeji hezký zbytek dne. S pozdravem Ladislav Langer
 
Ladislav

Vážený pane Ladislave,

povinosti, které potřebuje občan k práci v cizině neznám. Domnívám se však, že pobírání ID II. stupně není v souladu s řidičem autobusu. Pokud takto budete pracovat, můžete při příští kontrole o ID přijít.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.