ČID -odebrání

Dobrý den,prosím o zodpovězení dotazu. V roce 2005jsem onemocněla rakovinou děložního čípku.Ještě tentýž rok v červnu jsem podstoupila gyn.operaci(dle Werthheima-Meigse s oboustrannou adnexektomií)a následnou radioterapií do listopadu 2005.Ihned po operaci se u mě vyskytly potíže s bederní páteří a brnění dolních končetin.Následně vyštřená neurologem a poté na ortopedické klinice sdělena tato diagnoza spondylolisthesis istmica gr.IL5/S1,spondylartoza v těchto místech,artotické změny v oblasti symfýzy.V roce 2010 doporučena operace páteře,kterou jsem ještě nepodstoupila.Začátkem roku mi byl přiznán čid. V roce2008 jsem nastoupila do zaměstnání,kde vykonávám lehkou práci v sedě.Posléze mi byl tento důchod překvalifikován na důchod 1.stupně. Zaměstnání nemám na zkrácený pracovní úvazek a proto se bojím,že o tento důchod přijdu.Každý den mám bolesti a brní mi nohy a musím brát léky.V současné době jsem s páteří v pracovní neschopnosti a chodím na rehabilitace a injekce. Proto se ptám,je možné,když chodím do práce na nezkrácený úvazek aby mi byl tento důchod odebrán a co bych měla udělat aby se tak nestalo.Moc děkuji za odpověď.Jsem matka samoživitelka,musím se starat sama o dceru a příjem ze zaměstnání by nás vážně finančně ohrozil.Moc děkuji s pozdravem Petra
 
Petra

Vážená paní Petro,

při ID I. stupně není omezena délka pracovní doby. Jde spíše o druh práce. Pokud máte lehkou práci v sedě, tak si myslím, že není žádný problém.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.