chráněná dílna versus uřad práce

dobry den. muj syn prodělal infart a letos mu chirurgicky operovaly obě ruce karpálních tunelu a dostal č.in. duchod,plny in.duchod odmítl.po rekonvalenscenci se se chtěl opět zapojit do prac. procesu a tak po všech peripetii se nakonec do jisté firmy v Mostě jako zástupce mistra,jaké bylo moje překvapení když jsem zjistil že všichni zaměstnanci poslané z uřadu práce v Mostě mají totožnou smlouvu.musím dodat že jde o chráněnou dílnu pro os.ze zdravotním postižením.A tak jsem se dozvěděl že zaměsnanci po uplynutí 1 roku dostanou výpověd a po měsíci po dohodě s úřadem práce se vracejí zpět na předešlé pracoviště.Mě to připadá že majitel chráněné dílny parazituje na zaměstnancích a hlavně na státních dotací od uř.práce a částečného odpisu daní. můžete mi odpovědět na toto téma zda je to možné. děkuji. Skramušský jiří. 62 let
 
skramušsky ji?í

Vážený pane Skramušský,

máte částečně pravdu, protože ÚP by měl podporovat především ta pracovní místa, která jsou na dobu trvalou. Nelze však říci, že je to úplně protiprávní. Je to možná řešení, které zvolil ÚP v Mostě, vzhledem k vysoké míře nezaměstnanosti.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.