Chráněná dílna

Dobrý večer. Pracuji v chráněné dílně a byl mi zvýšen ID z 1. st. na 2. st. Mám tuto skutečnost nahlásit zaměstnavateli? přišel mi z OSSZ posedek o invaliditě, ale tam je napsaná celá diagnoza, což nechci zaměstnavateli oznámit. Můžu mu dát až rozhodnutí ČSSZ ( ale to dojde až za 3. měsíce).  Kdy mám tedy to zaměstnavateli říct. Děkuji vám za odpověď. Jarek
 
Jaromír Smolka

Vážený pane Smolko,

oznámit byste měl zaměstnavateli pouze zvýšení, samozřejmě, že mu rozhodnutí s Vaší diagnózou dávat nemusíte.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.