Brigáda v PID

Dobrý den, sehnala jsem si brigádu na 2měsíce až 3 měsíce  caa 4hod denně. Chci se zeptat jestli budu odvádět zdravotní a soc. pojištění. Mám ID III. stupně. Děkuji za odpověď Pavlína Krejčí
 
Pavlína Krej?í

Vážená paní Krejčí,

pokud pracujete na smlouvu DPP a Váš měsíční příjem nepřesáhne 10 000 Kč, tak nemusíte odvádět pojištění. Pokud budete pracovat na smlouvu DPČ, nebo na normální pracovní smlouvu, zdravotní i sociální pojištění musíte platit.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.