dotace zaměstnavateli a osoba invalidni ve II stupni

Dobrý Den, jsem momentálně osobou invalidní ve druhém stupni a pracuji u zaměstnavatele, který má nárok přes moji osobu na dotaci. Mám smlouvu uzavřenou na 30 hodin/týdně + přesčasy. Jak si spočítat nebo zjistit jakou výši dotaci dostane zaměstnavatel? Potřebuje zaměstnavatel potvrzení o zaměstnání když jsem osobou invalidní přes OSSZ? Nejsem v aktivní politice zaměstnanosti na úřadu práce.
 
tomáš

Vážený pane Tomáši,

zaměstnavatel může obdržet dle § 78 zákona o zaměstnanosti dotaci na mzdu ve výši 75 % vyplacené mzdy, maximálně však 8000,- korun měsíčně. Dále může uplatnit výdaje na zaměstnávání OZP ve výši maximálně 2000,- korun měsíčně.

zaměstnavatel potřebuje mít potvrzení o tom, že zaměstnanec je invalidní, to znamená, že pobírá ID.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.