...

Dobrý den mohl bys mi poradit mám čid 1.stupně jsem zaregistrovaná na ůřadě práce rok a pul mužu se odhlásit z ůřadu práce když mám invalidní důchod a kdo za platí sociální a zdravotni pojištěni .ůřad prace mi stejnak práci nenabízí když mám čid díky i.
 
ivet

Vážená paní Iveto,

pokud je Vám více než 55 let tak bych Vám to nedoporučoval, protože od  tohoto věku se započítávají tři roky evidence do odpracované doby nároku na starobní důchod. Dále evidence na úřadu práce je výhodná pokud byste žádala o dávku hmotné nouze či příspěvek na bydlení. Pokud se odhlásíte, bude za Vás i nadále platit stát zdravotní pojištění, ale budou Vám chybět odpracované roky.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.