zamítnutí zvýšení stupně,příspěvek na péči,odvolání

Dobrý den pane Krása,zajímal by mě Váš názor na mou záležitost ohledně zamítnutí zvýšení stupně u příspěvku na péči.Jsem sálová sestra 35.let,v r. 1999 poprvé maligní B-lymfom ve femuru,trepanace, cemo+aktinoterapie.2009 recidiva rešená chemoterapií +autologní transplantace KD,jednalo se o postižení míchy- kořenů nervů L4-S1.V r.2009 mi byl přiznán 1.stupeň příspěvku na péči,r. 2012 třetí recidiva- mino míchu kolem obratlů Th1/2 +se to probudilo i v lokalitě L5-S1.Aktinoterapie,chemoterapie a nepříbuzná alogenní transplantace KD,po propuštění z nemocnice 09/12 jsem si podala žádost o vyšší stupeň,jelikož to dle mého názoru můj zrdavotní stav vyžadoval,proběhlo šetření doma,kde "teta ze sociálky" zjistila,že všechno co je potřeba dělá pečující osoba,v mém případě maminka,která má sama 90´skoliosu,crhonovu chorobu aj.potíže,mimochodem maminka též žádala o ZTP z důvodu defektní páteře a neuspěla,bylo jí nabídnuto TP,které jí nepomůže v tom,že si dojede na nákup až před obchod.Tento týden mi přišlo vyjádření,že mi bude nadále běžet 1.stupeň jako dosud s vyjádřením,že od r.2009 se vlastně u mě nic nezměnilo.S tímto hrubě nesouhlasím,neboť jsem prodělala neuruchirurgickou operaci kvůli biopsii-přetli nerv TH1=operace u výstupů míčního kořenu,dále 25 dávek ozáření + alogenní transplantace KD,jsem slabá,ze všeho již řádně unavená,bolí mě záda,klouby,mám deprese,potřebuji opravdu náročnou péči pečující osoby,hrozí mi selhání ledvin,špatně se mi dýchá jsem 150 dní po transplantaci.Podala jsem okamžitě odvolání a zvažuji i medializaci,protože s tímto nejsem spokojená a nehodlám běhat po doktorech,aby mi zprávy napsali "lépe"neboť za A.nemůžu,B.nechci chytit chřipku,již jsem měla 2X bronchitidu a chřipku,C.Mě to uráží vše potřebné má praktik,má složka je opravdu velká.Zajímal by mě Váš názor,zda to tak je v pořádku.Děkuji G.Břízová  
 
Gabriela B?ízová

Vážená paní Břízová,

doporučuji Vám, abyste se odvolala proti rozhodnutí o nepřiznání vyššího stupně PnP, a to prostřednictvím Vašeho ÚP na odbor odvolacích agend MPSV ČR, Podskalská 19, 128 01 Praha 2. Pokud byste neuspěla s odvoláním, doporučuji Vám podat správní žalobu ke Krajskému soudu.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.