Zamítnutí příspěvku na péči

Srdečne Vás zdravým.Před časem jsem Vám psala a prosila o radu.Mám syna s vrozenou vyvojovou vadou Morbus Hirchsprung.(nefunkční tlusté střevo)nevyvinute gangliove bunky.Byl 2 krat operovan zkracovali mu tluste střevo .Ted ma jen 50cm tlusteho střeva a i tak se sam nevyprazdni .Jenom za pomoci každodenního klystýru a to si mosí mačkat břicho ,aby se vyprazdnil.V roku 2011 mu zamítli 1.stupen .Uznali ho za zdravého .Vy ste mě odepsal,že posudková komis pochyběla a poradil jste mě obratit se na NRZP tak jsem udelala, pomohli mě sepsat zdravotní dokumentaci a odeslala jsem to ke krajskemu soudu Brno, a až po roku mi přišlo vyjadření ZAMITNUTO. Tak jsm psala znovu na NRZP podle dokumentace mě ta pani utešovala,že první stupen určite dostane ,že možná že až na druhy by měl nárok.Tak jsem ji napsala mail o zamítnutí a ona mi poradila dat to do medii.Jenomže je to choulostivé onemocnění a syn by se styděl z posmívání.Tak sem to nechala tak. To onemocnění se nedá vyléčit.Ptám se proč nemocným znepříjemnují život víc než ho mají?Darebákom přiznavají duchody co si zavinija svým přičiněním nemoc a díte když se narodí s vrozenými vyvojovými vadami uznají za zdravé.Kde je tá spravedlnost?????????????Prosím o vaši odpověď
 
Marie

Vážená paní Marie,

doporučuji Vám, abyste podala žádost k ministrovi práce a sociálních věcí o zmírnění tvrdosti zákona. Přiložte podrobný popis všeho co jste už zkusila, dále kopie dokumentů a také doporučení ošetřujícího lékaře, který by měl potvrdit, že Váš syn se bez pomoci druhé osoby neobejde.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.