zamítnuté odvolání o PNP

Dobrý den pane Kráso mám otázku dne 1.11.2017 jsem podala odvolání ohledně nepřiznání PNP do té doby syn měl stupeň 2.jeho diagnozy jsou:těžká vývojová dysfázie,expresivní porucha vady řeči F 80.1,por.soc.vztahů v dětství F 948,atopický exém,atopická rhinokonjunktivitída,Myopia Laevis.Mentální retardace susp.,atypický autismus-mírného typu,disharmonický vývoj,těžké postižení řečového vývoje a sociálního fungovaní,emoční deprivace a ještě je asmatik.Tím,že jsem se musela hlásit na Úp a plnit jejich požadavky,v součastné době chodím do práce na 4 hodiny denně  vznikl problém najednou není doma vše tak jako bylo do školy chodí se sestrama,to samé i ze školy-vodila jsem ho já,když dojde není navařeno,nakoupeno je z toho nervozní,hádá se a bohužel se pošťuchuje s mladší dcerou již v minulosti to skončilo jejím otřesem mozku.V březnu 2019 se konečně ozvala posudková,že půjde na řadu 26.4.2019.Dnes jsem tam volala a syn  podle odvolací komise není osobou která potřebuje mimořádnou péči.Byl a je to šok nejen pro mě,ale i pro naše lékaře jak dětská lékařka tak odborní to nepobrali..V součastné době sháním dětského psychiatra-náš šel do důchodu čekací doby jsou půl roku,případně neberou...Měl by jste nějakou radu kam se ještě obrátit?Nejvíce mi na tom vše vadí,že jsme čekali tak dlouho za tu dobu jsem už mohla 2x podat klasické posouzení a opravdu jsme se doma drželi za vidinou toho,že nám PNP vrátí a tím pádem syn se hodí do normálu a bude spokojen.Děkuji za odpověď Lucka
 
Lucie

Vážená paní Lucie,

doporučuji Vám podat správní žalobu, která se podává ke krajskému soudu. Nejprve je dobré požádat soud o osvobození od soudních poplatků kvůli možnému např. znaleckému posudku, a ustanovení znalce a zástupce z řad advokátů k sepsání správní žaloby. Soud by po přezkoumání majetkových poměru žadatele měl, pokud žadatel splňuje podmínky, takovému návrhu vyhovět a advokáta přidělit, pak již nic nebrání k vyhotovení kvalifikované správní žaloby. Žlobu musíte podat do dvou měsíců od doručení rozhodnutí o zamítnutí Vašeho odvolání.


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása