výzva od soudu

Dobrý večer.Děkuji Vám za postup.Konečně přišla výzva od soudu/jen podotýkám,že pošťačka se ani nenamáhala na nás zazvonit a obálku s odtrženým papírem hodila do schránky-odesláno soudem doporučeně do vlastních rukou,nejraději bych žalovala poštu,to je neuvěřitelné! PROSÍM O RADU! V té výzvě je aby se obě strany ve lhůtě do 2 týdnů ozvali,zda souhlasí aby o věci rozhodl soud bez jednání.Tím,že udělíme souhlas s projednáním věci bez nařízení se máme vyjádřit,zda uplatňujeme nárok na náhradu nákladů řízené a v jaké výši a svůj nárok prokázat příslušnými důkazy.Nevím,jak dál postupovat,kdyby soud rozhodl ve prospěch žalované strany tak to budeme muset zaplatit? Dále bylo přiloženo od MPSV,že mu nepřísluší přehodnocovat posudek o zdrav.stavu žalobce zpracovaný posud.lékaři,že není kompetentní....a navrhuje,aby soud zamítl žalobu jako nedůvodnou. - oblékání a obouvání - tělesná hygiena  -péče o domácnost Platnost trvale. c/komunikace /uvedla jsem,že potřebuje pomoc při vyřizování běžných záležitostí,při komunikaci k uplatňování práv a oprávněných zájmů.Všechny věci vyřizuji,písemně to mamka nenapíše.Je to postačující.K TOMU SE NEVYJÁDŘILI /ani kladně ani záporně./ d/stravování -NEUZNÁVAjÍ,že mám dát potraviny tak,aby byly dostupné vzhledem k zdrav.omezení.A že není objektizováno takové postižení,kde by si mohla stravu vybrat,vybalit a naservírovat. ARGUMENTUJI : Musí dodržovat stanovený dietní režim - cukrovka t.č.glykémie 20,potraviny vybírám,vážím,připravuji,servíruji 5-6x denně. h/péče o zdraví- NEUZNÁVAJÍ,prý chybí takové zdravotní postižení,pro které by si nebyla schopna brát léky samostatně.ARGUMENTUJI: léky připravené na ráno,poledne a večer si vezme ale musím ji je připravit,seznam léků se neustále mění,musíme docházet na oční/na jedno oko nevidí a druhé je v léčení-kapičky,které sama nepořídí /gonartroza ramen/ vkapat,včetně dalších kapek několikrát za den -kvůli slzení.Nyní navíc z dia poradny zapůjčen glukometr,to nezvládá si nabrat krev a zavolat výsledky.-zhoršené glukóza 20,změna léků. Připadá mi,že posuzují nějakou mladou.Mamce je 86 let.Na vyšetření používáme sanitku :hematologie,diabetická poradna,kde má být ráno a nalačno /užívá Torecan/ a v tyto dny ho může vzít po vyšetřeních.Když někdy použijeme autobus -musí mít doprovod,leze pro vysoký nástup špatně do autobusu a z autobusu to samé. Soud mi přiložil i papír,kde mohu vzít do 2 týdnů žalobu zpět. A další papír POUČENÍ účastníků řízení jakousi podjatosti,to nevím co to je. PROSÍM o radu jak postupvat dál.Jestli ty argumenty jsou postačující,zda je to možné ještě tam přímo /bude-li soud/ doložit.Už je to namáhavé,táhne se to dlouho a mezitím mamka nemládne a nemoci přibývají.Nyní má kontrolu hematologie,dia poradny a oční a ortopedie, je možné argumentovat i dalšími zprávami u soudu? Mnohokrát děkuji za Vaší radu,kterou tady poskytujete řadě postiženým.Nesmírně si to vážím!Vůbec nevím,kde bych takové rady v dnešní době dostála.Děkuji za případnou odpovéď.  
 
Marková

Vážená paní Marková,

doporučuji Vám, abyste souhlasila s tím, aby soud proběhl bez jednání. Tím se vyhnete případným nákladům, kdybyste prohrála. Dále Vám doporučuji, abyste se vyjádřila k těm životním situacím, které Vám MPSV neuznalo. Argumentujte především tím, že nelze posuzovat míru závislosti na pomoci od jiné osoby pouze v ideálních podmínkách. například, když dáte potraviny tak, aby byly dostupné a podobně. To samé péče o zdraví, kde bude vše dostupné, když vše připravíte dokonale. Situace se může vyvyinout tak, že například onemocníte a podobně a Vaše maminka nebudet mít vše ideálně připraveno a musí si zaplatit službu. Čili argument MPSV, že máte vše připravit a pak osoba nepotřebuje pomoc, to je nesmysl. V takovémto světě nikdo nežije.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.