Snížení příspěvku na péči

Vážený pane Krása Do 31.12.2017 jsem pobírala 2.stupeň závislosti na pomoci druhé osoby.Měla jsem přiznáno 6 základních životních potřeb,které nezvládám.Při novém podání žádosti mi byl stupeň závislosti snížen o 3 životní potřeby, tedy na 1.stupeň.Podala jsem odvolání,kdy jsem čekala do 26.9.2018 kdy jsem byla na toto datum pozvána na MPSV do Českých Budějovic.Ani tam jsem neuspěla a nechaly mi pouze 1.stupeň,o kterém rozhodl pan doktor v našem městě.Překvapil mě přístup lékaře v Budějovicích,že se mnou nemohl jít k vyšetření mého zdravotního můj přítel,který se o mě stará a musí mi pomahat s oblékáním, obouváním, se zvedáním z lůžka,což sama nezvládám a musel čekat na chodbě.Byla jsem v tu chvíli zoufalá když jsem se měla vysvléct.Že mi pan doktor musel rozvázat boty a sbírat kalhoty z podlahy protože se nemohu ohnout,když jsem se musela položit na lůžko a pak jsem bezradně ležela a čekala,jak se zvednu,pan doktor mi opět musel pomoci se posadit.Když jsem se měla projít po patách a špičkách,což sama nezvládnu,uchopil mě pod paži a pomahal mi jestli to zvládám.Když byl se mnou hotov,zavolal přítele,aby si mě šel obléct.Myslela jsem si,že se  hodnotí co člověk dokáže sám.Byl tento přístup lékaře v pořádku?Nebral ohled na mojí mobilitu a pomoc při oblékání,při které mi sám napomáhal.Jsem po operaci páteře v ID 3 stupně a hlavně že všude píší že můj zdravotní stav je dlouhodobě nepříznivý. Prosím Vás o radu, jak dále pokračovat.   Předem děkuji S pozdravem Hanka
 
Hanka

Vážená paní Hanko,

doporučuji Vám, abyste podala správní žalobu, která se musí poslat do 60 dní ke krajskému soudu. Stačí napsat, že podáváte žalobu proti zamítnutí odvolání, protože Váš zdravotní stav neodpovídá přiznanému stupni PnP. U této žaloby Vás nemusí zastupovat advokát a ani se neplatí žádné poplatky. Dále Vám doporučuji podat stížnost na chování posudkového lékaře řediteli posudkové služby MUDr. Miroslavu Bosákovi, Křížová 25, 155 00 Praha 5.


S pozdravem Václav Krása

Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.