rozhodnutí soudu k nepřiznáná pnp

Dobrý den vážený pane Krása, chci se s Vámi podělit o mojí další zkušenost.Už mockrát jste mi poradil.Došla jsem tak daleko,že jsem podávala žalobu k soudu na nepřiznání příspěvku na péči mého syna ,který má celiakii.Dnes konečně po 10 měsících mi přišlo rozhodnutí. Žaloba se zamítá.Odůvodnění je,že se soud ztotožnuje s posudky posudkových lékařů a syn nepotřebuje mimořádnou péči,konkrétně se jedná o bod osobní aktivity.A druhé odůvodnění,že pokud v komisi při onemocnění celiakii sedí doktor z oboru ortopedie,tak to není protiústavní. Mám takový vztek.Ale na druhou stranu "uzdraveného syna." Poradíte,jestli se dá dělat něco dál? Moc děkuji a přeji pevné zdraví. Helena Havlová
 
Helena

Vážená paní Havlová,

doporučuji Vám, abyste podala novou žádost o příspěvek na péči a já se poradím se svými kolegy jak dále postupovat. je sice možné podat kasační stížnost, ale to už by Vás musel zastupovat advokát a to by stálo peníze. Ale myslím, že můžete podat novou žádost, nějaká doba už uplynula a zdravotní stav se mohl již zhoršit.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.