RE: Dotaz na příspěvek na auto

Děkuji Vám moc za rychlou odpověď :) Měla bych ještě jeden dotaz týkající se tohoto příspěvku, o které společně posuzované osoby žijící ve společné domácnosti se jedná? Bratr je svobodný, bezdětný a žije se mnou a mými dětmi, já jsem bez příjmů jelikož bratr potřebuje celodenní péči, dcera je zaměstnaná, syni jsou studující a manžel s námi domácnost nesdílí. Děkuji Petružálková
 
Dita Petružálková

Vážená paní Petružálková,

termín společně posuzované osoby žijící ve společné domácnosti určuje § 24 zákona o důchodovém pojištění a jedná se v zásadě o všechny příbuzné osoby, které mají bydliště v konkrétním bytě. Příspěvek na péči se do příjmů společně posuzovaných osob nepočítá. Myslím, že se nemusíte ničeho bát, protože jak popisujete svou situaci, je pravděpodobné, že dosáhnete na nejvyšší stupeň, protože 8minásobek životního minima toho počtu lidí, které uvádíte, je nad stotisícem příjmů měsíčně, a to asi nemáte.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.