prispevek na peci zpetnej dluh

Dobry den chtela bych se prosim zeptat mam manzela hodne nemocneho ma Parkinson PSP byl ve 2.stupni coz pri takove nemoci to nejde zadali jsme 3.stupenz coz nam zamytli pani s komise tak jsme zadali ze u toho chceme byt tak na konec to zvysili na ten 3.stupen mame i od lekaru nalezi ktre to vse o sobe rika ma tam napsalo od lekaru (Vsoučasne chvili je pacient imobilni nesebestačny plne zavisly na druhe osobe 24 hodin denne)tak na konec to zvysila nevime zatim jaky stupen zad 3.nebo 4 stupen ale to podstatne jsem se chtela zeptat tahne se to od 1.8.2017 do ted vratej nam zpetne a podle jakeho zakona vrateji dluh jestli po staru a nebo uz podle noveho zakona pro rok 2019 ktery vysel dekuji hezky den
 
Pavlina

Vážená paní Pavlíno,

vratka bude ve výši příspěvku na péči, která byla od 1. 8. 2017. Zvýšený příspěvek ve III. stupni platí až od 1. 7. 2019. Pokud by Vám byl přiznám IV. stupeň, tak zvýšení příspěvku platí od 1. 1. 2019. Takže by Vám byl vrácen zvýšený příspěvek pouze od tohoto data.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.