příspěvek na péči pro manžela za měsíc zář 2012

Vážený pane Kráso, pečuji už pátý rok o manžela, Miroslava Kobližka, diabetika na inzulínu  a po mozkové příhodě se stupněm závislosti IV. Po celé období dostával částu 12.000 bez problémů do 20 dne v měsíci. Bohužel v měsíci září 2012 částka na jeho účet nedorazila a ani tam není do dnešního dne, což jsem si dnes ověřila. Důchod máme s manželem velmi nízký a tak nám tato částka velice chybí. Jsem také už stará 76 roků a nevím, kam se obrátit. Prosím Vás, zda byste nám mohl pomoci či poradit, jak postupovat. Na sbírkový účet hned příští týden zašlu finanční částku, jakmile obdržím starobní důchod. Omlouvám se, že obtěžuji se svými starostmi, ale pracovní úřad mi moc neporadil. Děkuji Vám za laskavou pomoc. Marta Kobližková, manželka, Dělnická 1591, 413 01 Roudnice n. L.
 
Marta Kobližková

Vážená paní Koblížková,

chápu v jaké jste nepříjemné situaci. Dnes jsem Váš dotaz odeslal náměstkovi generálního ředitele ÚP, panu Mgr. martinu Žárskému. Přislíbil mi, že Vám urychleně pomůže. Můžete mu případně napsat na adresu martin.zarsky@uradprace.cz.

Pokud by se nic nedělo, tak se mi ozvěte na adresu v.krasa@nrzp.cz.

Děkuji Vám za Váš případný příspěvek.

S pozdravem Václav Krása

ODPOVĚĎ ÚP ČR

 

Vážená paní Kobližková,

z pověření Mgr. Žárského reaguji na Váš dotaz ohledně příspěvku na péči pro Vašeho manžela Miroslava Kobližka. Váš dotaz byl předán úřadu práce panem Krásou. Z databáze bylo zjištěno, že byla nahlášena hospitalizace Vašeho manžela ve zdravotnickém zařízení od 23. 8. 2012 a z toho důvodu mu byla předběžně zastavena výplata příspěvku na péči od září 2012. V případě, že hospitalizace trvá po celý kalendářní měsíc, není za tento měsíc příspěvek na péči vyplacen. Nárok na výplatu v případě hospitalizace vznikne v případě, že byste manžela v nemocnici při pobytu doprovázela a měla od zdravotnického zařízení potvrzení o tomto doprovodu. Zářijová výplata bude v příštím týdnu zaslána Vašemu manželovi na účet, ovšem je třeba potvrzení o doprovodu manžela v průběhu hospitalizace doložit příslušnému kontaktnímu pracovišti úřadu práce. Stejně tak pokud již byla hospitalizace ukončena a Váš manžel je doma, je třeba tuto skutečnost také doložit úřadu práce. V případě potřeby se můžete samozřejmě obrátit na Kontaktní pracoviště úřadu práce v Roudnici nad Labem, referát nepojistných sociálních dávek.

 

přeji pěkný den

Mgr. Otmara Nanque

oddělení nepojistných sociálních dávek

Úřad práce ČR – Generální ředitelství

Karlovo náměstí 1, 128 01 Praha 2