Příspěvek na péči přezkum, pokrač 001

děkuji pane Krása za odpověd, situace má ještě pokračování, bylo mi řečeno úředníkem, že udělají přezkum ,ale že budou muset rozhodovat podle rozhodnutí nadřízeného orgánu (ti co rozhodli sebrat čtyři body z pěti dříve přiznaných), takže at nové šetření dopadne jakkoliv tak s největší pravděpodobností rozhodnou vše sebrat, mohu s tím něco dělat , mám počkat a požádat o PnP za nejaký čas znovu ? má to vůbec smysl? neměl by jste raději lidem poradit aby se nepokoušeli žádat o vyšší příspěvek aby nebyli šikanováni?
 
Petr Pavl?

Vážený pane Pavlů,

vždycky stojí za to se poprat z problémy. Pokud neuspějete s odvoláním, tak můžete podat správní žalobu, která se podává ke Krajskému soudu do 60 dnů po doručení zamítavého odvolání.

Trochu Vaší otázce nerozumím. Pokud je rozpor  mezi stanoviskem odvolacího orgánu a stanoviskem původně posuzujícího orgánu, tak nižší stupeň musí respektovat nařízení nadřízeného orgánu. Samozřejmě, že můžete, například po 6 měsících, podat opět žádost na přiznaní příspěvku na péči nebo o vyšší stupeň.


S pozdravem Václav Krása


Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji