Příspěvek na péči a přivýdělek

Dobrý den, mohu se zeptat když osoba s praktickou oboustranou slepotou aktuálně s průkazem ZTP/P, příspěvkem na mobilitu a příspěvkem na péči 3. st, začne přivydělávat v obalsti v které je schopna cca 20 hodin týdně v chráněné dílně, může jí být automaticky PnP snížen nebo odebrán?Slyšel jsem o případech slepých lidí co jsi přivydělali pár korun a příspěvek na péči jim z 3.st snížili na 1. s odůvodněním, že když si člověk je schopen něco vydělat, nepotřebuje příspěvek na péči v takové výši....Díky za info
 
Filip

Vážený pane Filipe,

výdělečná činnost nemá žádný vliv na výši příspěveku na péči. Pokud se tak stalo, prosím, okamžitě mi to nahlaste na moji adresu v.krasa@nrzp.cz. Naopak PnP má napomáhat, aby člověk mohl pracovat.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,  rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.