Příspěvěk na péči a mobilitu

Dobrý den, mohu se zeptat 26.září 2012 jsem si žádala o příspěvěk na péči a mobilitu. Teda spíše moje maminka. V září jí amputovali nohu v bérci. Sociální pracovnice u nás byla v lednu, posledního února mi došel dopis, že se řízení přerušuje a předává ČSSZ. Mamince asi před měsícem amputovali i druhou nohu v bérci tak jsem si na posudkovou komisi volala a dodala jim zprávu o zhoršení maminčina stavu. Mohl byste mi říct jak slouho má úřad práce na vyřízení přece jen už to trvá docela dlouho. Vím, že mi úřad vrátí peníze zpětně,ale opravdu se mi zdá, že už to trvá dost dlouho. Děkuji a pěkný den
 
Martina

Vážená paní Martino,

úřad již měl dávbno Vaši žádost vyřídit. Doporučuji Vám, abyste se obrátila na paní ministryni L. Müllerovou a podala stížnost na nečinnost úřadu, ludmila.mullerova@mpsv.cz.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.