příspěvek na péči

Dobrý den, prosím o odpověď: Manželce byl odebrán příspěvek na péči (1. stupeň) o 12ti letého našeho syna. Bohužel jsme si nevyžádali podklady o rozhodnutí, proč nám nebyly sděleny automaticky?. Syn navštěvuje Speciální logopedickou školu, všechny posudky byly stejné jako předchozí. Podáme odvolání - jakou máme šanci? A co dál v případě zamítnutí? Děkuji Pavel Sukdol
 
Pavel Sukdol

Vážený paní Sukdole,

je dobře, že jste podali odvolání proti odebrání PnP na syna. Nedokážu odhadnout, jakou máte šanci na úspěch v rámci odvolání. Problém může být v tom, že Váš syn, až na poruchu řeči nemá jiné postižení. V takovém případě by postižení mohlo být neúčinné. Pokud neuspějete s odvoláním, můžete ještě podat správní žalobu ke krajskému soudu. U této žaloby se neplatí poplatky a nemusí Vás zastupovat advokát. 


S pozdravem Václav Krása

Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.