Příspěvek na péči

Dobrý den! Už skoro pět let se starám o babičku!Přiznanej příspěvek má 1.stupeń.Opakovaně žádáme už asi po čtvrté o přeskoumání a pořád nám je vyšší stupeň zamítnut.Babička musí mít 24 hodin péči.Podle doktora i sociální pracovnice má nárok na 3 stupeň.Už nevím co stím.Babička neslyší,bere prášky na uklidnění jelikož má halucinace.Má extremně velkou štítnou žlázu což ji neumožńuje jíst normální stravu.Takže vše mixovat na kaši.Sprchu a vše okolo osobní higieny(oblíkání atd.)jí musím pomáhat.Co se týká vyřizování těch soc.věcí to vše vyřizuji za ní.Už si vyřizujem i podpis ohledně důchodu to už se taky skoro nepodepíše.Na úřadě mi nic neporadí to je pořád dokola.Dejte odvolání ono už to vyjde a pořád nic.Při odvolání nás ani nepozvali před komisi.Těd nám došlo vyrozumění 17.2 2014 přitom vyrozumění nám paní referentka napsala už 2.12 2013 které nám měla ihned odeslat.Můžete mi prosím poradit co stím dál?Děkuji za odpověď Petra
 
Petra

Vážená paní Petro,

až obdržíte rozhodnutí o případném zamítnutí Vašeho odvolání, doporučuji Vám, abyste podala správní žalobu, která se podává ke krajskému soudu. U této žaloby se neplatí poplatky a nemusí Vás zastupovat advokát. Se sepsáním žaloby Vám pomůže poradna NRZP ČR, poradnanrzp@nrzp.cz, tel. 266753427.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.