PRISPEVEK NA PECI

Dobry den obracim se na vas s dotazem ohledne prispevku na peci o babicku(84let)od listopadu 2012 o ni pecuji a zaroven jsem stanovena jako opatrovnik babicky a pobiram castku 4000kc tedy 2 stupen.babicka trpi stareckou demenci s max.postizenim mozkovych cev.bohuzel se jeji stav zhorsil a ja premyslim ze bych zazadala o zvyseni castky tedy na stupen cislo 3.stav se zhosil na tolik ze uz ji ani nenapadne ze je potreba vykonat nejakou hygienu takze ji musime sprchovat,nekolikrat za den sni jdeme do koupelny a musime ji pustit vodu,dat mydlo a ukazat jak si ma umyt ruce,porad sni chodime na wc-musime ji sundat kalhoty a posadit,kdyz to nestihnem a prijdem pozde tak se bohuzel podela.jidlo ji chystame od snidane az po veceri-musime ji posadit ke stolu a rict aby jedla to stejny s pitim kdyz ji nedame sklinku do ruky a nereknem aby se napila tak proste nepije.vecer ji chodime ukladat-prevlecem do pyzama reknem aby si lehla prikryjem. v noci ji chodime kontrolovat protoze se nam stavalo ze nam treba ve 3 rano bloudila po chodbe.na prochazku uz sama nemuze jen s doprovodem ani duchod uz si nepodepise.proste ve vsem ji musime asistovat.myslite ze ma cenu zadat o zvyseni??chodit muze a celkem zvladne se oblict ale to je asi vse.dekuji moc
 
PAVLA TALPOVA

Vážená paní Talpová,

můžete si požádat o zvýšení PnP, ale doporučuji Vám, abyste při jednání u posudkového lékaře radši neříkala, že se Vaše babička oblékne a že může chodit. Při oblékání jí stejně musíte oblečení připravit a babičku určitě nikam jít samotnou nepustíte, Tyto dvě věci by Vám mohly způsobit, že by Vám PnP nebyl zvýšen.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.