příspěvek na péči

Dobrý den máme tří letou dceru(9.1.2010),která má "uplný corpus callosum",když jsme žádali o příspěvek na péči,přiznali nám 1.stupen(komunikaci,orientaci,stravování),že je dcera na plínách a nelze jí umístit do školky,mávli rukou a na dotaz ,že se chystáme na vyšetření autismu ,jen nám bylo řečeno,že by diagnoza nic na příspěvku nezměnila,v rozhodnutí což nás zarazilo byla dcerka posuzována jako osoba a to cituji: starší 18let věku,která se podle §8 odst.2 pís.a zák.108/2006 Sb......-konec citace-je to možné?není to chyba?,nyní nám byla diagnostikována epilepsie a dětský nízkofunční autismus se střední mentální retardací,podle odborníků(psychiatr,psycholog,neurolog) máme dvojí postižení ,a tudíž máme nárok na 3stupen v péči.Podle jakého paragrafu by nás měli správně posuzovat?a na jaký stupen podle Vás máme nárok?na LPS nás posuzuje dětský pediatr v penzi je kompetentní? děkuji za Váš čas a odpověd Jarka
 
Tomáš Franta

Vážená paní Jarko,

posudkový lékař neměl posuzovat Vaši dceru podle hodnocení dospělých osob. Z tohoto důvodu je hodnocení zcela zmatečné a nesprávné. Vaše dcera měla být hodnocena podle § 8, odst. 1. Pod písmeny a) až d) jsopu jednotlivé stupně zdravotního postižení. Domnívám se, že u onemocnění, které má vaše dcera je I. stupeň skutečně nepřiměřený. Doporučuji Vám okamžitě podat odvolání a upozornit na tuto nesrovnalost.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.