Příspěvek na péči

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat ,synovy končí příspěvek na péči 4stupen v den kdy bude mít 18let.bude to pokračovat znovu sposouzením,nebo když bude plnoletý musí  žádat  znovu?Péče se bude pozastavovat než se vyřídí?,děkuji Hofrichtrová
 
Hofrichtrová

Vážená paní Hofrichtrová,

doporučuji Vám, abyste již dnes požádala o znovuposouzení vzhledem k plnoletosti syna. Současně Vám doporučuji, abyste požádala na OSSZ o přiznání ID pro invaliditu z mládí. Pokud byste požádali až později, nesplňoval by Váš syn odpracovanou dobu.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.