Příspěvek na péči

Dobrý den mám syna 9 let má težkou formu ADHD,sebepoškozovani,afektivni stavy.Posouzeni zdravotniho stavu jsme měli priznano od 2011do 2013.Automaticky jsme od 1 ledna 2012 spadli do 1 stupně.Nechápu proč se děla celý ten kolotoč znovu posuzovani atd když jsme to měli přiznaní do roku 2013.Již tu byla pracovnice s UP a nyní my přišla obesílka (zadost o podrobení vysetření)pro stanovení stupně zavislosti pro učeli sociálních služeb.U mého syna se diagnoza nemění je nustále pod lékama a dozorem nechápu proč se to bude znovu prošetřovat.Předem mnohokrat děkuji hezký den
 
Karbanová

Vážená paní Karbanová,

je to tak, že pokud Vám v roce 2013 končí výplata PnP, tak je nezbytné nové posouzení, aby mohlo být vydáno nové rozhodnutí o prodloužení výplaty PnP. Souhlasím s Vámi, že je to trošku nesmyslné, když je zřejmé o jaké postižení jde, a že toto postižení je prakticky neměnné. je však možné, že Vám bude tentokrát PnP určen trvale, o čož byste měla možná usilovat.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.