Příspěvek na péči

Dobrý den,pobíram na svého pětiletého syna příspěvek na péči 2 stupeň, který končí 4.4.2013.Ha úřadě jsem se opakovaně informovala zda li mám podávat žádost o prodloužení a kdy.Uřednice mi řekla že mi zavolá sama, a dohodne se na dni domácího šetření, do dneška se mi nikdo ne ozval , tak jsem tam volala.Telefonicky mi řekli ze se můžou ozvat i v květnu,pry vyplacení příspěvku poběží dal až do nového rozhodnuti?????Ze skušeností vim ze ne vždy u přepažky dostanu přesné informace, proto se raději obracím na Vás s dotazem : kdy mám požádat o prodloužení PnP a jestli skutečně vyplaceni příspěvku poběží dal až do nového rozhodnutí? Jsem matka samoživitelka,a PnP je můj jediný příjem(kluk potřebuje celodenní péčí).Předem děkuji za odpověd Viktoria
 
Viktoria

Vážená paní Viktorio,

žádost o prodloužení PnP jste měla podat mnohem dříve. Doporučuji tak učinit neprodleně. nejlépe bude, když žádost podáte na podatelně úřadu a necháte si potvrdit kopii, nebo ji pošlete doporučeným dopisem.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.