přeposouzení stupně závislosti na základě kontroly využívání

Dobrý den Moc bych Vás chtěla poprosit o radu.Kolikrát mi může přijít domů paní z úřadu která chce udělat přeposouzení stupně závislosti na základě kontroly využívání? U mne byla jen od tohoto ledna 4x a teď mi to oznámily znovu ..Nechápu co stále posuzuje dcera je ZTP/P má stupeň IV. a její zdravotní stav i schopnosti jsou neměnné. Mně už to přijde že někomu na úřadu vyloženě vadí že na ni pobírám pnp 12.000 + ty 2.000 zvýšení.... prosím o radu..jak často má úřad nárok věčně přeposuzovat dcery stav? Předem moc děkuji za informaci hezký den
 
Nella

Vážená paní Nello,

nikde není stanoveno kolikrát může jít úřad na kontrolu. Na druhou stranu s Vámi souhlasím, že pokud se úřad ohlásil již po 5 v letošním roce, tak se jedná spíše o šikamnu, nežli o skutečnou kontrolu. Pravděpodobně někomu vadíte. Doporučuji Vám, abyste podala stížnost na odbor posudkové služby MPSV ČR, Podskalská 19, 128 02 Praha 2. Pokud by tato šikana nepřestala, prosím, kontaktujte mne na emailu v.krasa@nrzp.cz.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.