PnP A SOCIÁLNÍ DÁVKY

Dobrý  den pane Krása, odešla jsem z práce kvuli maminky ,které se rozjiždí Alzhaimer. Chodí k lékaři.  otec 80 let ji nedokázal zvládat a dávat prášky.Pobírám sociálku,nejsme ve spol. domácnosti., trvalý pobyt  mám jinde Na sociálce mi řekli ,že mi kvůli příspěvku budou dávat  o tomenší dávky. Mají na to právo ? příspěvek chodí na jméno matky a na její účet . A ještě mi tvrdí ,že se vše započítává až od 3.stupně  a chtějí měposlat do práce..... Děkuji Nogová příspěvek na vaše konto  ráda pošlu.
 
nogová Pavla

Vážená paní Nogová,

to je opravdu podivné, co Vám na ÚP tvrdí. Příspěvek na péči není započítáván do příjmu společně posuzovaných osob, a tudíž není možné, aby Vám o tuto částku byly poskytované nižší sociální dávky. Pokud byste byla hlavní pečující osobou, což musí písemně uvést Vaše matka na ÚP, tak  při péči o osobu pobírající II. stupeň PnP a výše, je činnost započítávána jako pracovní činnost do nároku na starobní důchod. Doporučuji Vám, abyste tímto argumentovala na ÚP a znovu s nimi jednala. 

S pozdravem Václav Krása

 

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.