Pnp a hospitalizace

Dobrý večer,pane Kráso měla bych dotaz.Na syna pobírám 2 stupeň péče,ale teď je uz od 4.1.v nemocnici,denně za ním jezdim do Brna ke Sv.Anně,ale jeho pobyt se prodloužil.Kdy mam hlásit jeho hospitalizaci,a přijdu oni.Děkuji za odpoveď předem.Hálová
 
Leona

Vážená paní Hálová,

podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách jste povinna nahlásit pobyt v nemocnici do 8 dnů. Pokud Váš syn bude doma do 60 dnů, tak bych Vám doporučil, abyste už nic nehlásila, protože byste mohla mít komplikace s tím, že jste nedodržela zákonnou lhůtu. Doporučuji Vám, abyste si nechala v nemocnici potvrdit, že pravidelně za synem denně jezdíte a že mu vykonáváte různé sebeobslužné úkony, například podáváte stravu, myjete a podobně. To by mohlo být odůvodnění toho, že jste nedodržela lhůtu 8 dnů, že vlastně poskytujete péči svému synovi, že jste nepřerušila poskytování této péče. Pokud nemocnice vydá takové potvrzení, tak pak se nezastavuje výplata PnP ani po delší době, než jsou dva měsíce.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.