PnP

Dobrý den,mému 9letému synovi o kterého pečuji končí za 2 měcíce posouzení stupně závislosti,měl to na 2roky.Protože je od ledna 2012 vše nové tak nevím jak postupovat dál ohledně PnP.Dřív se soc.pracovnice ozvali sami,PnP nám byl vyplácen dál dokud nebylo nové posouzení ale většinou to bylo do 2 měsíců vyřízeno.A tak bych chtěla vědět jak je to teď a zda se musím ozvat ÚP sama a zda mi bude PnP vyplácen i nadále po vypršení platnosti posudku nebo bude odebrán a budeme čekat až bude znovu syn posouzen.Děkuji za odpověď a Přeji hezký den.
 
Sona

Vážená paní Soňo,

doporučuji Vám, abyste urychleně požádala na ÚP o prodloužení výplaty PnP. Počítejte s tím, že celý proces bude trvat dlouho, protože ÚP vůbec nedodržují správní lhůty a čeká Vašeho syna nové posouzení zdravotního stavu.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.