PnP

Dobrý den pane Kráso,mám zvláštní obavu ohledně celé věci PnP.Manžel si zažádal v lednu 2012 o PnP,byl mu zamítnutý ,podal prostřednictvím ÚP odvolání,v červnu mu přišlo že se celá záležitost projedná.V září mu končí doba platnosti průkazu ZTP,tak jsem mu zažádala o nový průkaz ZTP ,ale navštívila manžela opět sociální pracovnice ke zjištění potřeby mobility -ZTP,a zároven manželovi řekla že musí cituji dopsat a opravit potřebné úkony ohledně PnP.I když se manžel zeptal proč znovu zjištují úkony,sociální pracovnice jen odpověděla že je všechno zpřísněné a PnP se budou postupně odebírat a snižovat až 70 procentům lidem.Je mi divné když letos už jednou bylo sociální šetření provedeno ohledně PnP ,proč se nevychází i při ZTP s toho samého spisu.Je to velmi prazvláštní postup a jednání.Nemohoucí a nemocný člověk odkázaný na pomoci druhých musí čekat na rozhodnutí včetně odvolání PnP od ledna 2012 dosud......Je celý postup a doba vyřízení adekvátní.V okolních státech tyto záležitosti jsou vyřízeny do 90 prac. dnů.Proč v našem státě se vše protahuje donekonečna .Děkuji Hájková
 
Kate?ina Hájková

Vážená paní Hájková,

šetření ve věci PnP a ZTP je zcela rozdílné a je nesmyslné, abyste doplňovali nějaké úkony, když jste se proti rozhodnutí odvolali. Souhlasím s Vámi, že doba řízení je příliš dlouhá a není v souladu se zákonem o správním řízení. Prosím Vás, abyste mi poslala kopie dokumentů, které k tomuto řízení máte k dispozici na  adresu v.krasa@nrzp.cz. Pokusíme se Vám maximálně pomoci. Zároveň bych byl rád, kdyby Váš manžel souhlasil se zveřejněním tohoto případu a poslal mi na uvedenou webovou adresu  telefonní spojení na sebe.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.