pnp

dobry den prosim o radu nemuhu se dočist jestly ma narok o zvišeni přispěvku na peči o dva tisice i osoba starši osumnacti let a dalši dotaz mam vždy když přijde pani z up na šetřeni pta se co nsi za penize kupuji a počita mi to ja myslela že to mam na to abich mohla ten kdo se omě stara dat jakoby vyplatu u mě je to muj manžel jak to tedy je děkuji za odpověd
 
žaneta

Vážená paní Žaneto,

zvýšení příspěvku na péči se týká pouze dětí do 18 let věku. Pokud Vám péči poskytuje Váš manžel, tak nemusíte nikomu vykazovat na co peníze použijete. Důležité však je, aby manžel zajišťoval všechny potřeby, se kterými potřebujete pomoci. Pokud tak nebude, může být příjemcem PnP i obec, nikoliv Vy.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.