Platnost nároku píspěvku na mobilitu ( na péči ?? ) i pro rok 2013 .

Vážený pane Kráso. Moje maminka je po mozkové mrtvici.  Je držitelkou průkazu ZTP s neomezenou platnosti  ( asi předpoklad ukončení platnosti na konci r. 2015 ???? mám pravdu ???? ).   Byl ji přiznaný příspěvek na péči a na mobilitu. Blíží se konec roku, proto se ptám: 1, Má znovu požádat o příspěvek na péči, aby ji byl přiznaný i v roce 2013 ??? 2, Musí také znovu podat novou žádost o přiznání příspěvku na mobilitu pro rok 2013 ???   Pokud ano, budu ji muset znovu vláčet po posudkových komisích , nebo proběhne jen místní šetření ??? Protože jsem se o tom nikde nedočetla ani ve Vašich odpovědích. Proto prosím Vás o radu jak se za dané situace zachovat. Děkuji za Váš názor a pochopení – H. B.
 
Helena

Vážená paní Heleno,

pokud Vaše maminka nemá na rozhodnutí o příspěvku na péči omezenou dobu platnosti, tak nemusíte o nic žádat, příspěvek bude vyplácen i nadále. Pokud jde o příspěvek na mobilitu, ten sse váže k průkazce ZTP, takže pokud má Vaše maminka průkazku ZTP, tak má automaticky nárok na příspěvek na mobilitu.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.