Péče o osobu zavislou

Dobrý den. Chtěl bych Vas požádat o radu. Syn 6let má momentálně II. Stupeň závislosti a je autista. Probíhá nové řízení ohledně stupni závislosti, s tím, že máme nové lékařské posudky atd.. Manželka by měla na konci prosince nastoupit po rodičovské dovolené do práce, ale chtěla by zůstat se synem doma a starat se o něj jko o osobu zavislou na cizí pomocí. Dnes ji zaměstnavatel oznámil, že pro ni má místo a že může 27.12 nastoupit do práce.. Je nějak podpořené zákonem, aby mohl dostat třeba neplacené volno a zůstat se synem doma? Popřípadě o jaký zákon se jeden, abychom věděli skrz co máme jednat se zaměstnavatelem.. A druhý dotaz.. Musí zaměstnavatel neplacené volno schválit když se jedná o péči o osobu zavislou na cizí pomocí nebo nemusí a je to jen na jeho vůli? Moc děkuji za radu.. Trecha Ladislav
 
Ladislav Trecha

Vážený pane Trecho,

existuje sice zákonná úprava o dlouhodobém ošetřovném, a to v zákoně o nemocenském pojištění. Tato úprava platí od 1. 6. 2018, ale vztahuje se pouze na situace, kdy dojde k náhlému selhání zdravotního stavu s dlouhodobými následky a jeden z příbuzných musí po nějaký čas zůstat s takovou osobou doma. To však není Váš případ.

Zákon nestanoví povinnost zaměstnavateli při dlouhodobé péči o osobu blízkou, tím myslím například půl roku, roku, 5 let, aby zaměstnavatel byl povinen souhlasit s neplaceným volnem. Byl by to pro zaměstnavatele vždy problém, který by mu mohl zasahovat do jeho činnosti. Vaše paní může se synem zůstat legálně doma s tím, že rozváže pracovní poměr, ale jako hlavní pečující osoba Vašeho syna, který je poříjemcem II. stupně PnP, bude zdravotně i sociálně pojištěna, to znamená, že roky péče ji budou počítány do nároku na starobní důchod.

S pozdravem Václav Krása