Péče a půkaz ZTP

Dobrý den p.Krása obracím se na Vás s žádostí o pomoc.Kontakt na Vás jsem dostala z Avalone.Potřebuji poradit mám zdravotně postiženého syna od narození.V dětství měl stupeň závislosti 4.Když se prešetřoval jako plnoletý tak mu to vzali na druhý stupeň.Po odvolání mu to vrátili na třetí stupeň.Syn je po Dětské mozkové obrně má chycenou pravou stranu.Sám kolem sebe nic neudělá se vším mu musím pomáhat.Sám se nikam nedopraví,nepřipraví si jídlo atd.Jsem velice nespokojena s posudkovou komisí která nejdříve synovi vzala průkaz ZTP/P a přiznali mu jen ZTP. Teď čekáme na odvolání ,které trvá až 1 rok.Dnes jsem zjistila že mu snížili i stupeň závislosti ze 3 na druhý.Nikdy jsem netvrdila že syn je mentálně postižený má IQ 65.Syn je postiženy pohybově teď ho čeká další operace nohy.Vyžaduje celodenní péči.Podala jsem okamžitě námitku a znova se bude prošetřovat zdravotní stav syna.Zarazilo mne i paní na sociálním úřadu že na posudkové komisi vůbec lékařka nebrala v potaz posudek ze sociálního šetření.Tudíž se vůbec nezaobírala bodem stravování,orientace a volno časové aktivity.Prostě od stolu mu přiznala jen 5 bodu.tudíž vůbec nevím co mám dělat dál.Jestli že mu to i na další komisi vemou tak budeme na odvolání čekat rok.Mám tedy zažádáno o přítomnost u komise a jiného lékaře.Starší syn je po těžké popálenině a je také zdravotně postižený.Nechápu jak tady u nás ve městě posuzuje posudková komise.Když jedu autobusem a vidím jak někdo dobíha a pak vyndá průkaz ZTP/P tak opravdu nechápu na co to dostal když zdavotně postižený to nedostanou.Nezlobte se že jsem otravovala ale musela jsem to napsat.Děkuji moc a přeji hezký den
 
Helena

Vážená paní Heleno,

doporučuji Vám, abyste Vaše odvolání na zvýšení příspěvku na péči stáhla a po několika měsících podala novou žádost o zvýšení PnP syna, a to přímo na IV. stupeň, s tím, že došlo ke zhoršení zdravotního stavu. Vypiště všechny důvody, které jste mi napsala. Současně požádajte o změnu posudkového lékaře, protože nemáte důvěru v nestrannost toho posudkového lékaře, který již Vašeho syna posuzoval. Na to máte právo. Dále mi pošlete kopii Vaší žádosti na v.krasa@nrzp.cz.


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása