Péče

Dobrý večer pane Krása, pečuji o sestru, která má II. stupeň. Jsem jejím opatrovníkem. Chtěla bych si přividělat, alespoň na zkrácený úvazek. O sestru v době mé práce by se staral jiný rodinný příslušník. Ptám se, jestli tak lze, do jaké částky si mohu přividělat, abych nemusela hlásit na ÚP. Jaké mám vlastně možnosti. Mnohokrát děkuji         Breznická
 
Iveta Breznická

Vážená paní Breznická,

při péči o osobu blízkou není nijak omezen výdělek pečující osoby. Její povinností je však zajistit bezchybnou péči o pečovanou osobu.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.