péče

Dobrý den pane Kráso, Je mi 18 let a mám DMO, kvadro- spastik.Jsem absolutně odkázán na pomoc mých rodičů.Z nedávného šetření mi bylo zděleno, že potřebuji pomoc při 8 základních životních potřebách.Pouze komunikaci a orientaci mám v pořádku.Paradox je, že můj zdravotní stav se nezměnil, ale jsem bohužel úplně závislý na pomoc druhých.Už jsem se odvolal, ale paní na úřadě nám řekla,že stejně šanci na přehodnocení na 4. stupeň nedosáhnu.Prosím Vás o radu , jak máme postupovat dále, až nám přijde vyrozumění o odvolání.Moc děkuji a zdravím Vás.
 
Vojta

Vážený pane Vojto,

pokud Vám bude zamítnuto odvolání, máte ještě možnost podat ke krajskému soudu správní žalobu, u které se neplatí poplatky a nemusí Vás zastupovat soud. Ještě Vás upozorňuji, že pokud je Vám 18 let, měl byste si požádat o invalidní důchod na Okresní správě sociálního zabezpečení.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.