Parkování v Praze a průkaz ZTP

Dobrý den, jsem držitelem inv.důchodu III.stupně ( těžce postižen pohybový aparát) a jsem držitelem průkazu ZTP, vydaný MČ pro Prahu 5. V únoru jsem jel k lékaři ( Praha 2) a nikde v okolí sídla lékaře nebylo volné místo pro držitele průkazu ZTP, ale bylo volné v modré zóně. Zaparkoval jsem tam na dobu nezbytně nutnou ( asi půl hodiny).K lékaři jsem byl objednaný. Nic méně mě teď došla výzva o zaplacení pokuty za nesprávné parkování. Ptám se tedy, kde jsem měl zaparkovat, když zóny pro tělesně postižené jsou obsazené, musím se dostavit na určité místo v určitý čas a ani v blízkém okolí, nebylo nic pro držitele průkazu ZTP volného, které bych snad zvládl dojít k lékaři. proč MČ Prahy, neakceptují parkování v modrých zónách pro tělesně postižené,když je zřejmé, že těchto míst v určitých místech ( lékaři,úřady atd) nejsou dostačující, když je zřejmé, že jsem žádnému rezidentovi nepřekážel ( bylo v tuto dobu asi 8 míst volných) na co je zákonné opatření v silničním zákoně o pozemních komunikacích, že postižení mohou za určitých podmínek stát v zákazu, vjíždět do pěších zón, i do zákazu vjezdu, když obec se tímto zákonném neřídí? kde je tedy vyšší norma ? Děkuji za odpověď.
 
Bohuslav Koutný

Vážený pane Koutný,

 bohužel v této věci Vám moc neporadím, protože v Praze je skutečně taková situace, že není vyřešena možnost, alespoň dočasného parkování držitelů průkazů ZTP v modrých zónách. NRZP ČR zkoušela Magistrát města Prahy několikrát oslovit, ale Praha nemá vůli tento problém řešit.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.