odvolání příspěvku na péči

Dobrý den, máme takový problém tatínkovi je 69 let a před 2 roky měl těžký uraz ,popáleniny na 32% těla,byl v umělém spánku 3 měsíce,měl cca 20 operací transplantace kůže,potom ho přemístili na internu a po 14 dnech na LDN kde byl tři měsíce,jak byl tak dlouho v umělém spánku samozřejmě mu ochably všechny svaly a byl ležák,lékaři řekli ať si ho vezmem domů ,na rehabilitaci ho nechtěli vzít že je ležák.Nakonec jsme přece jen sehnali rehabilitaci kde ho částečně rozchodili(chodí o dvou berlích velmi pomalu a ujde max.100m),potom jsme žádali o příspěvek na péči kde nám uznali nejnižší stupeň postižení3/10 bodů(800kč)podali jsme odvolání a to nám zsamítly a ještě řekli pokud se budem dále odvolávat tak nám zeberou i těch 800kč. v říjnu loňského roku otec měl problémy se zažíváním a zjistili mu odumření tlustého střeva,střevo mu odstranily a udělaly vývod(stomie),jeho zdravotní stav se zhoršil,jak po fyzické tak hlavně po psichycké stránce potřebuje neustálou pomoc a proto jsme znovu požádali o zvýšení příspěvku a prac. na úřadu práce nám poradila ať uděláme co nejvíce vyšetření. Udělali jsme kolečko vyšetření 1.oční -otec vidí dvojitě-doktorka nám řekla ať je vůbec rád že vidí(potom co prožil) 2.psychologie 3.neurologie nakonec nám uznali pouze 4/10 bodů a to 1.výkon fyzické potřeby 2.péče o zdraví 3.osobní aktivity 4.péče o domácnost A ted co zvládá a jak se o něho musíme starat 1.dokáže vstát z postele 2.dokáže sníst jídlo lžičkou ,příborem už to nezvládne(třes rukou) 3.dokáže zapnout televizi 4.dokáže pomalou chůzi o dvou berlích jít po mísnosti 5.dokáže udržet sklenici vody a vypít ji 6.dokáže dojít na záchod a vypustit sáček(už nedokáže ho zpět zavřít) co nezvládne 1.osobní hygienu,umytí,oholení ,stříhání nechtů 2.nedokáže si sáček vyměnit(mění se jednou za dva dny) 3.nezvládne se obléci,nezvádne obutí 4.nezvádne si nachystat jídlo 5.špatně se orientuje v prostoru 6.nevypere si, nenakoupí,nezvládne si sám nachystat léky Jelikož tato kombinace problémů(stomie,špatná pohyblivost ,špatná psychika) tak nás nutí se o otce starat min. 4h deně,kdyby mi nepomáhala manželka a tchán s tchýní tak nevím jak bych to zvládal. prosím o radu jak mám poslat odvolání (mě to přijde jako výsměch lidské důstojnosti). děkuji Jaroslav Baldík
 
Jaroslav Baldík

Vážený pane Baldíku,

doporučuji Vám, abyste podali okamžitě odvolání proti přiznání I. stupně PnP. Odvolání musíte poslat do 15 dnů od doručení rozhodnutí, a to prostřednictvím ÚP na dbor odvolání a správních činností nepojistných dávek, MPSV ČR, Podskalská 19, 128 01 Praha 2.

Do odvolání napište co jste napsal mně s tím, že zdůrazněte, že při posuzování nevzal posuzuijící orgán všechny okolnosti v úvahu.

S pozdravem Václav Krása