odstupné

Dobrý den mám ČID1 stupně .Jsem opět zaměstnaná u stejného zaměstnavatele kde můj pracovní poměr skončil 2010 . V současné době jsem zaměstnaná od roku 4.4.2012 - 4.4.2013 na dobu určitou na 20 hodin týdně. Zaměstnavatel ale před pár dny zrušil prodejnu a nabídl mi práci v jiném městě ta mi ale nevyhovuje . Prosím o radu jestli mám nárok na odstupné v jaké výši a následně podporu v nezaměstnanosti. Ještě podotknu ,že ve smlouvě pracovní, mám místo působiště prodejnu ,která byla zrušena. Děkuji moc za odpovědi.
 
lenka290

Vážená paní Lenko,

pokud máte smlouvu na dobu určitou, je zaměstnavatel povinen smlouvu dodržet, nemůže Vás propustit. Jestli-že ve smlouvě máte určené i místo pracoviště, tak Vás zaměstnavatel nemůže, bez Vašeho souhlasu, přeložit na jiné pracoviště. Bylo by dobré využít i Váš zdravotní stav a požádat Vašeho ošetřujícího lékaře o potvrzení, že nové pracoviště Vám nevyhovuje ze zdravotních důvodů. Poté by Vám měl zaměstnavatel vyplácet mzdu až do konce platnosti smlouvy. Jako příjemce ID I. stupně máte nárok na podporu v  nezaměstnanosti. Je potřeba, abyste se hned po skončení pracovního poměru přihlásila na ÚP do evidence uchazečů o zaměstnání.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.