Nový dotaz

Dobrý den,jsem s dítětem na rodičovské dovolené.Rodičovský příspěvek mi konci k 31.12.2018.Dite je neslyšící,nechodi sama a má pleny v lednu ji budou 3roky a byl ji schválen příspěvek na péči 2.stupen.Ma otázka je na co mám nárok co dělat když skončí rodičovský příspěvek byt doma s malou jen s příspěvkem na péči a zdravotní pojišťovna zaplatí za mne zdravotní pojištění nebo je i jiná možnost?Moc dekuji za odpověď Hladikova
 
Petra Hladikova

Vážená paní Hladíková,

pokud byl Vašemu dítěti schválen PnP ve II. stupni, tak po ukončení rodičovského příspěvku si můžete zůstat doma. Stát za Vás bude platit zdravotní pojištění a doba péče se plně započítává do náhradní doby pro účely starobního důchodu. Pokud byste si našla nějaké zaměstnání, tak je to jen dobře, ale musíte zajistit péči o svoje dítě. To znamená buď s někým z rodiny, nebo si nasmlouváte registrované sociální služby - Denní stacionář a podobně.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.