nové rozhodnutí o PNP po úspěšné správní žalobě

dobrý den pane Kráso. dne 13.9.013 jsem vás informoval o úspěchu u správního soudu ohledně zvýšení stupně závislosti mé matky na osobě pečující. projevil jste zájem abych vás informoval o novém rozhodnutí. přišlo až včera a v tomto znění. Podle ustanovení § 90 odst. 5 správního řádu se odvolání zamítá a výše uvedené rozhodnutí se potvrzuje. čili jestli tomu dobře rozumím bylo potvrzeno soudem zrušené rozhodnutí. posudková lékařka MUDr. Hana Hladíková nevzala v potaz rozhodnutí Krajského Soudu ani nového sociálního šetření které navrhlo 6 bodů a mé námitky a nové lék. zprávy dokazující zhoršující se zdravotní stav dost arogantně zbagatelizovala. ve svém novém posudku se zaobírá 11 let starými lékařskými zprávami a tím co se jí nelíbí na mé žalobě. machinací s tabulkou nezvládnutých potřeb bylo opět dosaženo lehké závislosti(toto jsem napadl u soudu a znova se to zopakovalo). došlo opět k odebrání některých bodů a přidání jiných ze stále stejným výsledkem. mám pocit že jsme prošli tímto způsobem za 2 roky celou tabulku. mezi tím vším jsme získali průkaz ZTP/P. celá dokumentace pokud bude z vaší strany zájem je vám k dispozici. mohu zaslat nebo doručit jinak. můj dotaz zní jak pokračovat dál? odvolání není přípustné. děkuji za váš čas. L. Machálek Liberec
 
libor machálek

Vážený pane Machálku,

doporučuji Vám, abyste se obrátil přímo na ministryni práce a sociálních věcí Mgr. Michaelu Marksovou, popsal jí celou situaci s tím, že žádáte, abyste byl posouzen zcela jiným posudkovým lékařem, například v jiném kraji. Je pravda, že posudkáři často ze vzteku postupují proti lidem. prosím, napiště mi jak se dále situace vyvíjí. Bylo by možné také Váš příběh medializovat, pokud budete souhlasit. V takovém případě mi napiště na v.krasa@nrzp.cz spojení na Vás.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.