Neuznané odvolání příspěvku na péči

Dobrý den pane doktore, prosím o radu ohledně příspěvku na péči pro moji maminku- 80 let, Alzheimerova nemoc MMS 16, Parkinsonův syndrom končetin, pohybové potíže. Zadost jsme podavali v unoru 2018, v červnu přišlo zamítnutí.Nasledovalo odvoláni, opět zamítnuto. Poslali jsme nesouhlas s rozhodnutim a zase zamitnuto. Veškeré nové lékařské zpravy jsme posílali. Prosím o radu na koho se dále obratit, maminka se zhorsuje a péči o sebe a domácnost vůbec nezvládá,nemůže být sama,nepostara se o sebe. Spadame pod Úřad prace Olomouc a odvolání se projednávalo v Ostravě. Předem moc děkujeme za radu, už jsme bezradní.
 
L.Filipova

Vážená paní Filipová,

 máte ještě jednu možnost a to podat správní žalobu proti zamítnutí žádosti. Správní žaloba se podává ke krajskému soudu, nemusí maminku zastupovat advokát a maminka si může požádat, aby byla ze sociálních důvodů zproštěna soudních poplatků. Správní žalobu musíte poslat do 60-ti dnů od posledního rozhodnutí o zamítnutí příspěvku na péči.

S pozdravem

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.