Jak je to možné

Dobrý den, pročítám vaše dotazy a říkám si jak je to možné jak je to možné v našel státě.Čtu tady dotazy kdy jsou tu rodiče co mají děti těžce funkčně postižené s kombinaci několik neurovývojových poruch.Dostanou 1 nebo 2 stupen a pak jinde čtu že dítě s alergii na lepek dostane 1 stupen nebo dítě s ADHD které je schopno chodit do základní školy s prospěchem dostane 2 stupen.A pak se tu dočítám jak dítě s epilepsii,středně funkčním až nízko funkčním autismem,mentální retardací popřípadě další poruchy nedostane nic nebo max 1,2 stupen? Viděla jsem maminky co jsou tedy tak lakotné že jim nestačí ani 3 stupen a rádi by 4 stupen ale jak se říkám kdo chce víc nemá nic....co by pak dostali děti které jsou celý dny upoutaný na lůžko a musím dostávat jídlo hadičkami do žaludku. Jen mi celé posouzení spíš příjde že si koupím stírací los a uvidím co si seškrabu. Sama mám syna 16let a čekám až se setře los a já uvidím.Je nezařaditelný nevezmou mi ho ani do 2leté praktické školy pokračuje ve speciální škole pro děti s kombinovaným postižením jelikož je na tom vědomostně jak 4-5leté dítě kdy mi poví v říjnu že za 11 měsíců jsou vánoce.Neodkážu si představit život bez příspěvku když to dítě vedete za ruku protože neví...A tet rodina o to příjde a co je stím dítětem????Matka musí na úřad práce který jí nutí do zaměstnání a doma máte ztraceného člověka v našem světe.Člověk se v tomhle nemá čeho chytit
 
Hana N?me?ková

Vážená paní Něměčková,

nevím co Vám mám odpovědět. Systém posuzování není jednotný a převážně je závislý na subjektivním pohledu posuzujícího posudkového lékaře. Nezbývá nic jiného, než aby lidé využívali odvolací mechaanismus, který je však velmi dlouhý. 


S pozdravem Václav Krása

Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.