Informace

Přeji hezký den pane Krása.Hezké VELIKONOČNÍ SVÁTKY,jestli se k Vám můj dotaz dostane.Moje maminka minulý týden upadla asi to bylo tím že má vysoký krevní tlak i na 220.Má zlomeninu spodiny lebeční a krvácení do mozku,moc se o ni bojíme,leží v břeclavské nemocnici od soboty je její stav stabilizovaný,tak lékari upustili od převozu do Brna.Nyní k tomu dotazu,věřím že to dopadne co nejlíp.Mohla by si maminka zažádat o bezmocnost je jí 79 let starala by se o ni vnučka,která je nyní na rodičovské dovolené,má jiné trvalé bydliště než její babička,ale v červenci se tam budou stěchovat, babička ji dům darovala.Nebo si má vyřidit péci o osobu blízkou,jenom aby nepřišla o rodičovský příspěvek.Děkuji a musí m Vám za všechny ty lidičky pděkovat jak jim pomáháte.Hana
 
Hana

Vážená paní Hano,

je mi líto, co se stalo Vaší mamince. Samozřejmě, že pokud bude maminka potřebovat nějakou obsluhu, tak si může požádat o příspěvek na péči. Problém je v tom, že si bude moci požádat až po ukončení léčby v nemocnici. Případně, pokud bude zřejmé, že zůstanou po úrazu trvalé následky, tak po té bude si moci maminka požádat o příspěvek nha péči.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.