DOTAZ NA TABULKU POČTU HODIN PRI POSKYTOVÁNÍ PÉČE V JEDNOTLIVÝCH STUPNÍCH ZÁVISLOSTI

Dobrý den pane Krása, chtěl bych se Vás zeptat na tabulku počtu hodin péče o osobu závislou na příspěvu na péči v jednotlivých stupních I.-IV. Také bych se chtěl zeptat na tuto tabulku co mám zda-li je jěště platná, nebo už je nová ? Dále bych se chtěl zeptat co v tomto smyslu co se týká poskytování péče o osobu blízkou, terá pobírá příspěvek na péči v stupni závislosti II. Táži se Vás na výše uvedené z důvodu toho, že moje pečovatelka žijící se mnou ve společné domácnosti má s tímto problém u soudu, že i dyž mi poskytuje péči , že je se mnou doma a , že nechodí do práce, z toho důvodu se tedy táži na výše uvedenou tabulku co do počtu hodin při péči ve jednotlivých stupních zíávislosti na péči. Potřeboval bych tedy od Vás ztručné a srozumitelné informace, jeliož nemohu být doma po celý den, nebo většinu dnů sám a čekat až příjde moje pečovatelka z práce, a nevím tedy kdo by mi po tuto dobu podával třeba jídlo, pití a jiné potřeby. Mohla by však jít do práce, kdybych si zajistil jěště jednu pečovatelku či pečovatele, jelikož ale nemám  cizím lidem důvěru, tudíž si nikoho takového do bytu nepustím, jeliož mám taé informace o tom, že takoví cizí lidé , kteří se vydávají za pečovatele chodí akorát lidi , kteří potřebují onu péči okrádat.A zneužívají ta osoby zdravotně postižené ke svému prospěchu. A byl jsem i na přednášce policie, de se o takových lidech mluvilo, abychom si dávalli pozor s kým mluvíme a koho si pouštíme do bytu. Jsem těžce zrakově postižený a nevím tedy jak bych takovou osobu uhlídal a navíc si také nikoho cizího ,aby mi poskytoval onu péči nepřeji. Svoji pečovatelku mám již sedm let a nemůžu si na ni stěžovat jelikož  pečuje řádně. Právě proto Vás tedy žíádám o výše uvedené informace včetně oné tabulky rozsahu péče (hodin péče). Také bych chtěl vědět zda-li existuji nějaé brožurky nebo něco, kde je to co nejvíce rozepsané, protože dyž si to zjištuji na ÚP ta ony pracovnice jsou nepříjemné, že je s tím obtěžuji. S pozdravem pan Jindřich Mařa
 
Jind?ich Ma?a

Vážený pane Mařo,

žádná oficiální tabulka o časové potřebě na jednotlivé úkony není a ani nebyla. teď se spíše uvažuje, že by se PnP stanovil podle potřebného počtu hodin péče. Myslím si, že soudu nikdo neřekne, kolik hodin péče potřebujete, protože nic takového v ČR není.

Skutečnost, že máte II. stupeň míry závislosti ještě neznamená, že potřebujete péči pouze například 4 hodiny denně, protože také můžete mít špatně přiznaný stuopeň závislosti a Vaše potřeba péče je i větší. Tudíž soud by se neměl touto otázkou vůbec zabývat.

S pozdravem Václav Krása